Saturday, September 15, 2012

Bergerak Menjadi Baik.

Tidak ada yg pernah terlewat bagi menjadi lebih baik , selagi kita belum mati , sebelum matahari terbit dari arah barat.kita tidak tahu masa bila akan diambil nyawa ini. Maka kita tidak boleh melakukan penangguhan bagi menjadi seorang yg lebih baik. "Better late than never but better not late at all" :)
menjadi lebih baik ni ternyata lebih sukar. Kita perlu menjaga diri kita dan perlu sentiasa berjaga-jaga. apabila melakukan kesalahan hendaklah selalu beristighfar dan bertaubat.Kerna itu adalah mahar bagi mendapat Rahmat Allah yg tidak berbelah bahagi.Pengorbanan yg sedikit itu membawa seribu makna

Allah tidaj kejam..
setiap amal ada pembalasan,
setiap pengorbanan ada timbal baliknya.
Dia Maha Adil, Maha Penyayang , Maha Pengasih lagi Maha Bijaksana.

-Perlahan dan istiqamah.
bukan mudah , Bahkan terasa diri ini tidak mampu menjadi lebih baik.Mustahil manusia mencapai kesempurnaan.Tetapi manusia boleh bergerak kearah kesempurnaan, mungkin tidak mencapainya, namun dalam usaha itu insyaAllah akn meningkat kearah kebaikan.semakin jauh kita ingin mencapai kesempurnaan semakin diri kita meningkat baik :)

hendak menjadi baik perlulah sentiasa bersabar, tabah , dan cekalkan hati . Bermula dgn perkara asas yg perlu dibaiki insyaAllah.

*manusia ibarat tanah liat yg mahu dibentuk menjadi tembikar yg cantik. Perlu dibentuk perlahan-lahan dgn penuh kehalusan.

#aku tidak mencari sempurna, namun aku sukakan usahanya untuk menjadi lebih sempurna mengikut acuaNya.4 comments:

 1. Marilah kita sama-sama ke arah yg lebih baik setiap hari :)! Never give up :D! May Allah be with us.

  ReplyDelete
 2. NAK DUIT SEGERA??
  NAK DUIT LEBIH??

  KUNJUNGI LAMAN WEB KAMI!

  http://www.rm20segera.com/?r=rain90

  PASTI TAK MENYESAL!!

  ReplyDelete
 3. sejuknye malam nie...jalan2 kejap sambil buat lawatan rasmi dkt blog yang menarik nie...jemputler dtg blog sya kalau rajin ^_^

  ReplyDelete
 4. Singgah sini. Jemput ke blog kak yer..

  http://cutetoe.blogspot.com/2013/01/pure-marine-collagen-cara-mudah-nak.html

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...